Rólam, rólunk, arról amit gondolok, Nektek!

20. Biokultúra Találkozó – „A földtől az asztalig”

A Magyar Biokultúra Szövetség idén a Biokultúra Közép-magyarországi Egyesülettel közösen rendezte meg a 20. Biokultúra Találkozót Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban március 31-én. Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter volt.

Tovább

Elismerések a magyarországi biomozgalomban

Dr. Solti Gábor alábbi cikkében összeállította, hogy a magyar ökológiai gazdálkodás története kik és milyen elismeréseket adományoztak, illetőleg kaptak.

Tovább

Az életet adó kert

Budaházi Antal és felesége, Katalin nyugdíjasként, Gödöllő mellett, Domonyvölgyben gazdálkodnak, biodinamikus módszerekkel. Gazdaságuk már többször is méltán szerepelt a Biokultúra újságban, viszont ha valaki megfordul a domonyvölgyi kis birtokon, beszélget a közvetlen, vendégszerető, csupaszív emberekkel, késztetést érez arra, hogy újra és újra beszámoljon boldog, harmonikus életükről, most a biodinamikus gazdálkodást téve a központba.

Tovább

Beszámoló a VIII. Sárközy Péter Tudományos Emlékülésről – Kitüntetett: Budaházi Antal

A Sárközy Péter Alapítvány a Biokulturáért közhasznú alapítvány Piliscsabán a Polgármesteri Hivatal dísztermében 2010. szeptember 10-én tartotta VIII. Tudományos Emlékülését. Az idei program mottója a „Biodinamikus ökogazdálkodás” volt.

Tovább